Jeg så lyset
CB 750 K7
Intruder 1400
FZR 1000
V-Strom
R1200GS
R1200GS LC
Touring
Aldri voksen...
Var det nødvendig?
Yamaha FZR 1000, 1995 modell
1002 ccm - 145 Hk
Syklene jeg kjørte mens Intruderen var *syk* satte varige spor etter seg, og jeg var kanskje blitt litt lei av Intruderen? Gutter vil alltid være Gutter, og det vil være direkte løgn å si at ikke tanken om å kontrollert kunne kjøre enda litt fortere på svingete veier streifet meg. Dere vet, ifølge en viss dame er jo det å kjøre fort rett fram, bare tull!

Dette var nok grunnen til at sirkelen ble sluttet midt i august 2000. En 1995 modell Yamaha FZR 1000 flyttet inn i garasjen.

Min FZR 1000

Altså har jeg vært innom alle "De Fire Store" japanske fabrikatene. Ryktene forteller at jeg var tredje eier, og at før meg hadde sykkelen en delvis tragisk historie(?).

Rykter / Fakta:

Sykkelen var en 1995 modell, men den ble ikke solgt ny før i April 1996. Første eier fikk ikke lang glede av den, etter ca. 7000 km var han utsatt for et voldsomt smell og omkom. Sykkelen ble oppbygd etter skadene, visstnok var bare motoren tilbake av den opprinnelige sykkelen. Senhøstes 1997 ble den godkjent av biltilsynet. Sykkelen hadde da forandret utseende og framsto kosmetisk som en 1994 modell. Forrige eier kjøpte sykkelen i april 1998 og hadde behandlet sykkelen meget pent og kjørt lite. Da jeg overtok sto telleren på 13 000 kilometer!

Sykkelen var et lite ulveskinn forkledd som sau! Stilskiftet fra Intruder til FZR var voldsomt, både kjørestilling og ytelser skilte betydelig.

Dynamic duo

Den første perioden med FZR var en pine! Jeg hadde vondt i muskler jeg ikke visste fantes! Men sakte men sikkert gikk det bedre! Etter å ha kjørt nesten 5000 km med FZR følte jeg at det begynte å fungere, men det tok lang tid før jeg klarte å utnytte sykkelens egenskaper på et brukbart vis.

Mens jeg kjørte den fikk jeg bekreftet at selv om FZR er kastet grundig ned fra R tronen av nye og lettere sykler, så er den et touringlokomotiv av dimensjoner! Likedan som Intruderen var den med på 15 MC treff, og den førte meg uten protester til FIM Rally i Killarney, Irland og FIM Rally i Aalborg, Danmark. Og var med på tur til Sverige,Shetland, Orknøyene, Skottland og mange mil tullkjøring her hjemme.

Men så var det meg og all denne plastikken da... Selv om jeg fant det meget behagelig å sitte varmt og tørt bak den, kjøreegenskapene pirret skjelen og jeg simpelten elsket motoren...

Burnout FZR 1000

34 977 kilometer sammen var nok for en rastløs skjel stadig på søken etter "noe helt annet".

I februar 2004 var det slutt mellom meg og FZR...