Jeg så lyset
CB 750 K7
Intruder 1400
FZR 1000
V-Strom
R1200GS
R1200GS LC
Touring
Suzuki Intruder 1400, 1987 modell.
VS1400GLP - 1360 ccm - 67 Hk.
Intruderen en vinterdag.

Sesongen er over!

Med Intruderen fortsatte treffkjøringen, men sommeren 1997 ble "ropet fra Europa" for sterkt til å stå imot. Jeg og min daværende samboer pakket Intruderen for FIM Rally i Krakow, Polen. En kjempeflott MC-tur på nøyaktig 6900 km.

I perioden fra oktober 1997 til mai 2000 var min kjære Intruder sterkt indisponert, det er ikke måte på hvor vanskelig ting innimellom kan bli!
Takket være gode venner fikk jeg anledning til å kjøre rundt på mye rart mens Intruderen sto stille. Jeg takker dem av hele mitt hjerte! Det ordnet seg alltids med en sykkel når kriblingen min tok overhånd, og jeg fikk med meg ett MCtreff hvert av disse årene også.

Intruderen klar til start etter to sesonger i garasjen.

Jippppe

Intruderen kom atter på egne hjul igjen, og kroppen måtte bare ha MC-ferie. FIM Rally 2000 i Martigny - Valais, Sveits. En tur som på papiret så ut til å bli ca. 5600 km. Men så var det alle omveiene da...

Vel heime kunne man konstatere at det ble ca. 7500 km. Det var "noen" dager med mye moro og opp mot 800 km asfalt under hjulene daglig. Sykkelen var så snill atte, måtte bare trøstes litt noen få ganger.

Mange skal ha det til at customsykler ikke er egnet til å kjøre langtur med... Jeg blir ikke enig med dem jeg. Det er klart at man ikke klarer å kjøre like fort nede i Europa som det de med R eller sportsturere kan, men man kommer da fram...

Men man må nok ha en kropp som "passer" til slik sykkel, de som sliter med vondt i ryggen innimellom bør nok satse på en annen sykkeltype. Bagasje er også ett problemområde, jeg klarte å tilpasse ett Givi bagasjesystem til sykkelen og kjørte to Europaturer med den uten større problemer. Til Martigny i Sveits kjørte jeg alene, men på turen til Krakow i Polen i 1997 var vi to stykker på sykkelen, og det gikk greit det også...

Erfaringer jeg gjorde meg er dog at originalstøtdemperne bak på Intruderen IKKE er konstruert for Polske veier med passasjer og bagasje!
Ellers så spiste den bremseklosser foran med stor apetitt når framfarten øker over de hastigheter som er tillatt i Norge...
At svingarmsopplagringen er den samme som den som sitter på Savage 650 sier noe om (under)dimensjoneringen...

Ett av de siste bildene av Intruderen, Pas du Lin - Sveits Juni 2000

I Sveits 2000

Også denne sykkelen var trofast (nå ja, noen nykker hadde den) turkamerat i 5 år før den ble erstattet av en Yamaha FZR 1000 høsten 2000. Det ble 2 europaturer, 15 MCtreff - 38 029 km på Norske, Danske, Polske, Tyske, Sveitsiske og Svenske veier. Jeg hadde det rett og slett gøy med Intruderen. Vi tøyde grenser sammen, bannet innbitt i garasjens dunkle belysning og følte gleden på motorveien og i svingete alpepass sammen.... jeg håper den fortsatt trives der ute på landeveien... det er der sykler skal være!

Hvordan man selger en Intruder.

Det var både en sorgens og en gledens dag da Cecilie rullet av gårde med den. Ja den rullet ikke akkurat så langt da, ikledd en rød klistrelapp pålydende TC 193, skulle den etter MYE mas ombord på sørgående hurtigrute for å reise til Bergen.